Op deze website verzamel ik alle stukken die ik schrijf voor Het Parool, Theaterkrant en de rest. Vanaf september ga ik schrijven voor NRC. Ik schrijf recensies, interviews, nieuwsberichten, reportages en meer. Het gaat altijd over theater.

Stukken voor Het Parool belanden soms ook (meestal in behoorlijk ingekorte vorm) in het Algemeen Dagblad of de regionale bladen van De Persgroep. Ik schrijf heel af en toe ook wat voor vakblad Theatermaker en theatermagazine Scènes. Ook schreef ik mee aan seizoensbrochures voor Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Producties en Theater Utrecht.

Bij Theaterkrant werk ik naast recensent als eindredacteur. Ook schuif ik sinds kort regelmatig aan bij een van de podcasts en bespreek ik af en toe toneelteksten en boeken over theater.

Sinds 2017 ben ik lid van de Nederlandse Toneeljury, die verantwoordelijk is voor de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en bovendien de belangrijkste acteerprijzen (Theo d’Or, Louis d’Or, Arlecchino en Colombina), de Regieprijs en de Prosceniumprijs toekent. Daarnaast ben ik als adviseur verbonden aan het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

In 2011 studeerde ik af aan de bacheloropleiding Writing for Performance van de HKU. In een ver verleden studeerde ik ook een tijdje aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.


Deze site fungeert als archief voor al mijn journalistieke werk. De teksten op deze site wijken vaak een beetje af van de publicaties in de media waarvoor ze zijn geschreven. Overname is zonder toestemming niet toegestaan, fragmentjes quoten (liefst met link) mag wel altijd.

Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn journalistieke en theatergerelateerde werkzaamheden.


Contact? Klik hier.

(Ik probeer op deze site uitsluitend rechtenvrij beeld te gebruiken en daarbij de fotograaf uiteraard altijd te crediteren. Laat het me vooral weten als er iets niet klopt, dan pas ik het snel aan!)