Op deze website vind je een overzicht van mijn bevindingen voorafgaand, tijdens en vooral na afloop van de theatervoorstellingen die ik bezoek – kortom, alle stukken die ik schrijf voor het NRC, Theaterkrant en de rest. Dat zijn meestal recensies, maar soms ook interviews, nieuwsberichten, reportages, lijstjes en meer. 

Behalve voor het NRC en Theaterkrant, schrijf ik ook regelmatig voor andere opdrachtgevers, zoals vakblad Theatermaker, theatermagazine Scènes en het Nederlands Theater Festival. Daarnaast maak ik samen met collega-recensenten een (bijna-)maandelijkse podcast waarin we de theateroogst van dat moment bespreken: de Criticitafel.

Sinds september 2017 ben ik lid van de Nederlandse Toneeljury, die verantwoordelijk is voor de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en bovendien de belangrijkste acteerprijzen (Theo d’Or, Louis d’Or, Arlecchino en Colombina), de Regieprijs en de Prosceniumprijs toekent. Ik ben sinds 2017 als adviseur verbonden aan het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Tussen 2015 en 2019 schreef ik over theater voor Het Parool. Bij Theaterkrant werk ik ook als eindredacteur.

In 2011 studeerde ik af aan de bacheloropleiding Writing for Performance van de HKU. In een ver verleden studeerde ik ook een tijdje aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.


Deze site fungeert als archief (of doorverwijspagina) voor al mijn journalistieke werk.

Teksten op deze site wijken vaak een beetje af van de publicaties in de media waarvoor ze zijn geschreven. Overname is zonder toestemming niet toegestaan, fragmentjes quoten (liefst met link) mag wel altijd.

Op deze pagina vind je een overzicht van alles wat ik doe – wat betreft theater en journalistiek, althans.