Sander Janssens (1986) is freelance theaterjournalist. Hij schrijft voor Het Parool en Theaterkrant, en incidenteel ook voor TM (Theatermaker). Zijn teksten verschijnen ook regelmatig in het Algemeen Dagblad, de regionale kranten van De Persgroep Nederland en soms op Nu.nl. Ook schreef hij mee aan diverse seizoensbrochures en publicitaire uitgaven (van o.a. Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Producties en Theater Utrecht). In het weekend neemt hij ook de nieuws- en eindredactie van Theaterkrant waar. Daarnaast is hij als adviseur betrokken bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Sinds 2017 is hij lid van de VSCD Nederlandse Toneeljury, die verantwoordelijk is voor de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en bovendien de belangrijkste acteerprijzen (Theo d’Or, Louis d’Or, Arlecchino en Colombina), de Regieprijs en de Prosceniumprijs toekent.

Hij woont in Utrecht, waar hij in 2011 afstudeerde aan de bacheloropleiding Writing for Performance van de HKU. In een ver verleden studeerde hij enige tijd aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.


Deze site fungeert als archief voor al zijn journalistieke werk. De teksten op deze site wijken vaak een beetje af van de publicaties in de media waarvoor ze zijn geschreven. Overname is zonder toestemming niet toegestaan, fragmentjes quoten (liefst met link) mag wel altijd.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle werkzaamheden naast de bijdragen voor Het Parool en Theaterkrant.


Contact? Klik hier.