Op deze website verzamel ik alle stukken die ik schrijf voor het NRC, Theaterkrant en vroeger voor Het Parool. Ik schrijf vooral recensies, maar ook interviews, nieuwsberichten, reportages en meer. Het gaat altijd over theater.

Ik schrijf heel af en toe ook voor vakblad Theatermaker, theatermagazine Scènes en andere opdrachtgevers – zoals Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Producties en Theater Utrecht.

Bij Theaterkrant werk ik naast recensent als eindredacteur. Ook schuif ik sinds 2018 regelmatig aan bij een van de podcasts en bespreek ik af en toe toneelteksten en boeken over theater.

Sinds september 2017 ben ik lid van de Nederlandse Toneeljury, die verantwoordelijk is voor de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en bovendien de belangrijkste acteerprijzen (Theo d’Or, Louis d’Or, Arlecchino en Colombina), de Regieprijs en de Prosceniumprijs toekent. Daarnaast ben ik sinds begin 2017 als adviseur verbonden aan het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Tussen 2015 en 2019 schreef ik over theater voor Het Parool.

In 2011 studeerde ik af aan de bacheloropleiding Writing for Performance van de HKU. In een ver verleden studeerde ik ook een tijdje aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.


Deze site fungeert als archief voor al mijn journalistieke werk. De teksten op deze site wijken vaak een beetje af van de publicaties in de media waarvoor ze zijn geschreven. Overname is zonder toestemming niet toegestaan, fragmentjes quoten (liefst met link) mag wel altijd.

Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn journalistieke en theatergerelateerde werkzaamheden.


Contact? Klik hier.

(Ik probeer op deze site uitsluitend rechtenvrij beeld te gebruiken en daarbij de fotograaf uiteraard altijd te crediteren. Laat het me vooral weten als er iets niet klopt, dan pas ik het snel aan!)