Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam gaan verder als Internationaal Theater Amsterdam

Vandaag werd bekend dat Toneelgroep Amsterdam en de Stadsschouwburg Amsterdam vanaf aankomend seizoen verder gaan onder de naam Internationaal Theater Amsterdam, of kortweg ITA. Met de nieuwe naam werd meteen het nieuwe (voorlopig) beeldmerk gepresenteerd (zie foto links).

In september vorig jaar werd bekend dat gezelschap en huis, in navolging van Theater Rotterdam en Het Nationale Theater (Den Haag), definitief fuseren tot één organisatie. Aan het hoofd staat een driekoppige directie, bestaande uit Dianne Zuidema, Wouter van Ransbeek en Ivo van Hove.

In de nieuwe naam ligt zowel de stad als de internationale context die de organisatie beoogt besloten. ‘Hij toont dat we theater maken en programmeren in en vanuit Amsterdam binnen een internationale context. Hij refereert zowel naar het gebouw als wat er in het gebouw gebeurt’, aldus de organisatie in het persbericht.