Donderdag schoof ik aan bij de vierde aflevering van de Criticitafel, de podcast van Theaterkrant.nl en Theatermaker. In het Internationaal Theater Amsterdam op het Nederlands Theater Festival bespreken vier critici het belangrijkste theaternieuws, de voorstellingen waar ze naar uitkijken en wat er verder nog ter tafel komt. Aan tafel zaten: Hans Smit, Herien Wensink, Simon van den Berg en Sander Janssens.

We spraken onder meer de Staat van het Theater, de juryselectie van het Nederlands Theater Festival, de diversiteit van het Amsterdam Fringe Festival, de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag van Jan Fabre, de nieuwe toneeltekstkritiekenreeks DeClaus op Theaterkrant en we blikken kort vooruit op aankomend seizoen.

Luister de podcast terug via deze link:

www.theaterkrant.nl/podcast/de-criticitafel-4/