Met het festival Lieve Stad viert de schouwburg de diversiteit van de stad, met dans, theater, muziek en een uitgebreid randprogramma. De naam is ontleend aan de woorden van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan. Het festival duurt tot en met 22 februari.

Invited – Ultima Vez & KVS / Seppe Baeyens (17 februari)
Een zowel qua leeftijd als in culturele achtergrond uiteenlopende groep performers, nodigt het publiek uit deel te nemen aan een groepschoreografie. Dat mondt uit in een spannende ontmoeting die al snel symbool gaat staan voor een inclusieve samenleving, die draait om verantwoordelijkheid nemen, ruimte geven en innemen.

180 and I – Marjolein Frijling (18-22 februari)
Drie jaar geleden interviewde Marjolein Frijling 180 Amsterdammers die allemaal in een ander land geboren zijn. Het resulteerde in een fotoreportage in deze krant, mini-videodocumentaires en een rondreizende expositie. Nu deelt ze wat al die ontmoetingen bij haar teweeg hebben gebracht. Want uiteindelijk hebben alle gesprekken haar meer geleerd over zichzelf dan over de ander.

Paspoort Amsterdam – Shishani Vranckx (16-18 februari)
Precies tien jaar geleden kwam ze als jonge twintiger in Amsterdam te wonen. In Paspoort Amsterdam bezingt de Namibisch/Belgische singer-songwriter Shishani Vranckx haar alsmaar veranderende relatie met de stad. Dit intieme foyerconcert is tegelijkertijd een autobiografische muziektheatervertelling over de ‘coming of age’ van haarzelf en de stad.


Alle voorstellingen zijn te zien in Internationaal Theater Amsterdam.
Meer informatie en kaartverkoop: www.ita.nl/