Morgen is de tiende editie van Theater Na de Dam. Aansluitend op de Dodenherdenking op de Dam om 20:00 uur zijn er verspreid door het land meer dan honderd voorstellingen te zien die op hun eigen manier betrekking hebben op de oorlog. 3 tips voor voorstellingen in Amsterdam:

In Vrede van Berg&Bos
Toneelgroep Berg&Bos toont met deze mozaïekvoorstelling hoe de Tweede Wereldoorlog generatie op generatie nog doorwerkt. Gaandeweg wordt duidelijk dat de waarheid alleen maar bestaat uit dat wat we elkaar vertellen. In wat verhuld blijft, schuilen hele andere waarheden. Maar hoe ver mag je gaan om informatie uit iemand te persen?
Theater Bellevue

Opgediept van De Theatertroep
Met volop chaos en verwarring schetst het zevenkoppig vaudevillecollectief De Theatertroep in deze theatertweeluik eerst de koortsachtige tijd die aan de Tweede Wereldoorlog voorafging. Door het grote contrast met de ingetogen toneeltekst Opgediept van Judith Herzberg die daarop volgt, wordt deze toneelavond onverwacht heel indringend.
Frascati

Verloren Vader van Tom Lanoye
Speciaal voor Theater Na de Dam schreef de Vlaamse auteur Tom Lanoye een nieuw toneelstuk over een bejaarde verzetsheld die zijn eigen rol als held bevraagt. Tijdens een interview met twee ambitieuze journalisten wordt hij teruggeworpen op een pijnlijke herinnering, die hem al sinds de oorlog achtervolgt. Lanoye toont treffend dat de grens tussen vredestijd en oorlog lang zo evident niet is.
Internationaal Theater Amsterdam


Alle voorstellingen beginnen om 21:00 uur. Meer info: www.theaternadedam.nl