Twee jaar geleden stond Michiel Lieuwma (o.a. De Snijtafel) op Oerol met Het leven, een Powerpoint en dit jaar is hij terug met een nieuwe theatrale slideshow: Naar de maan of naar de haaien. Met zijn razendsnelle en aanstekelijke antilogica maakt hij de opmerkelijkste dwarsverbanden vanzelfsprekend en creëert zo een volstrekt bizar maar geloofwaardig universum.

In een oude schuur speelt actrice Romana Vrede haar autobiografische solo Who’s afraid of Charlie Stevens? Gevaarlijk maar eerlijk muziektheater waarin ze samen met Club Gewalt haar relatie met haar autistische zoon onderzoekt, en daarmee tegelijkertijd een maatschappij toont die zich wat al te graag afkeert van alles wat afwijkt van de norm.

Tien jaar geleden speelden ze hun eerste voorstelling (ook op Oerol) en dat viert Via Berlin nu met de groots opgezette dans- en muziektheatervoorstelling Lost Tango, in een afgelegen zandafgraving. Over een schip dat op het land ligt te verroesten en een kapitein die dat maar niet onder ogen wil komen.