De vijf jonge performers van La Isla Bonita maken fysiek theater over urgente kwesties. Hun voorstellingen zijn altijd gedurfd: brutaal en in your face, maar ook verstild en kwetsbaar. In De managers onderzoeken ze de lichaamstaal van machthebbers: hoeveel invloed kun je uitoefenen vanachter een vergadertafel?

Sheralynn Adriaansz is een aanstormend theatertalent: ze maakte tijdens eerdere edities van Over het IJ al twee spannende korte voorstellingen over haar afkomst en identiteit. Met humor en bevlogenheid weet ze haar persoonlijke verhaal te verknopen met een breder maatschappelijk engagement. In Beige onderzoekt ze hoe je trots kan zijn op je iets waar je totaal geen invloed op hebt: je roots.

Deze potentiële festivalhit Don’t Wanna Fight combineert het concrete vechttheater van de YoungGangsters met de meer abstracte danstaal van DOX. Wanneer wordt een reeks rake klappen ineens een choreografie, en daarmee kunst? Deze rauwe voorstelling zoekt naar de grenzen van je empathie en engagement.