Bilal Wahib is acteur voor film, televisie en theater.  Ik vroeg hem naar welke voorstellingen die aankomend seizoen in Internationaal Theater Amsterdam te zien zijn, hij in het bijzonder uitkijkt.

Freud – Internationaal Theater Amsterdam
“Ik hou van het werk van Ivo van Hove, hij heeft een magische gang van werken, zeg ik altijd. Het lijkt me tof om te zien hoe een dokter iemand helpt, terwijl hij eigenlijk zelf heel veel hulp nodig heeft. Die dokter komt na tegenslag en tegenstand tot het inzicht dat seksualiteit onze voornaamste drijfveer is: ik wil dat wel zien.”

De drie musketiers – De Warme Winkel
“Ik kende dit collectief vroeger helemaal niet, ik wist eigenlijk tot twee jaar geleden niks van theater. En toen kwam ik op de toneelschool en toen was het eerste stuk dat ik zag van De Warme Winkel. En sindsdien weet ik dat mijn hartje eigenlijk altijd warm wordt van De Warme Winkel.”

Othello – Het Nationale Theater, Daria Bukvić
“Daria Bukvić is de vrouw van mijn mentor op de toneelschool, en ik vind haar magisch. Bovendien speelt Werner Kolf erin, en ik hou van hem. Ik ben nu met hem in Zuid-Afrika een serie aan het maken. De Telegraaf heeft vier sterren aan deze voorstelling gegeven, Volkskrant heeft vier sterren gegeven, dus het zou raar zijn als ik niet ook vier sterren zou geven natuurlijk.”

Inoah – Grupo de Rua
“Grupo de Rua wil met deze voorstelling de Braziliaanse straatkunst naar het podium halen, en als dat lukt dan is dat natuurlijk heel vet. Het is een mix van hiphop, breakdance en moderne dans. Als je dat goed kan, als je een goede regisseur daarop zet en je hebt goede dansers, zoals hier, dan ga ik daar zeker met zwetende handjes op de tribune zitten.”


Lees hier andere afleveringen in de serie De keuze van…