Met Immens doet Theater Utrecht een compromisloze poging om het gedachtengoed van Nietzsche naar deze tijd te trekken. Een buitenissige straatmuzikant raakt steeds meer bevangen door zijn eigen doel: ultieme eerlijkheid. Het resultaat is een fysieke, emotionele en intellectuele krachttoer waarin wanhoop en verlossing op prachtige wijze samenkomen.
4-5/10, Toneelschuur Haarlem; 15-16/10, Frascati

In Pasolini’s Teorema raakt een schijnbaar gelukkig gezin in een ban van een vreemdeling. In Ik vertrek laat de ‘gewone Nederlander’ alles achter voor een nieuw bestaan. En in Sexual Healing van Het Nationale Theater worden die uitgangspunten, én de fantasieën van de acteurs zelf, genadeloos door elkaar gemixt.
21-22/10, ITA; 2/11, Amstelveen; 22/11, Haarlem

In Boys Won’t Be Boys doorbreekt Rikkert van Huisstede samen met een uiteenlopende groep mannen het stereotype beeld van de stoere alfaman. Het levert een prikkelende collagevoorstelling op voor alle mensen (m/v/x) die niks met hokjes hebben.
15-19/10, Bellevue

Ook de eigenzinnige theatermaker Luit Bakker wil de heersende rolpatronen rondom gender en seksualiteit doorbreken. Dat doet ze niet alleen met haar theatercollectief La Isla Bonita, maar ook in spannend solowerk. In Mindgasm, dat ze maakt bij Likeminds, zet ze haar theatrale onderzoek voort.
2-5/10, Frascati