1. Orestes in Mosul – NTGent, Milo Rau

Regisseur Milo Rau neemt Aischylos’ Oresteia om de huidige situatie in Irak te duiden. Met Vlaamse en Irakese acteurs schetst Rau de gewelddadige parallellen tussen Troje en Mosul, in een voorstelling waarin theater en journalistiek voortdurend met elkaar aan de haal gaan. Rau verknoopt grote maatschappelijke kwesties aan zeer persoonlijk leed.

  1. Eindspel – Erik Whien, Theater Rotterdam

Een verrassend lichtvoetige Beckett, maar door het ingeleefde spel van Hans Croiset en het vervreemdende acteren van René van ’t Hof, schemert er voortdurend ook een onontkoombare tragiek door. (lees hier de recensie)

  1. Citizen K. – Het Nationale Theater, Trouble Man
  2. Sweet Sixteen – Toneelmakerij (lees hier de recensie)
  3. Wie is er bang voor Virginia Woolf? – Dood Paard (lees hier de recensie)

klik hier voor het volledige artikel op nrc.nl, met alle theaterlijstjes van 2019 en klik hier voor een overzicht van mijn eerdere theaterjaaroverzichten