Cabaret
Remmende voorsprong door Fuad Hassen. Gezien: 10/1, Diligentia (Den Haag). Tournee t/m 10/6. Inl: https://www.fuad.nl/


Fuad Hassen neemt in ‘Remmende voorsprong’ voortdurend allerlei onverwachte afslagen. Het levert fascinerende, onvoorspelbare routes op.

Eigenlijk gaat bij Fuad Hassen alles anders dan gepland. Moderne, slimme apparatuur die voortdurend afspraken, route en bloeddruk voor hem in de gaten houdt, blijkt daar weinig aan te kunnen veranderen.

Hassens derde voorstelling, Remmende voorsprong, is opgetuigd rondom twee langere verhaallijnen waarin hij en zijn vriendengroep centraal staan: een op niets uitdraaiende poging om een van hen op tijd bij Brussel Airport af te zetten, en een impulsieve vakantie naar Roemenië, om daar als straatmuzikanten Nederlandse hitjes te zingen.

lees de volledige recensie op nrc.nl