Theater
Tonio door Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Gezien 18/1, Leidse Schouwburg. Tournee t/m 10/4. Inl: www.hummelinckstuurman.nl


Na de film is er nu ook een toneelbewerking van ‘Tonio’, het aangrijpende boek van A. F. Th. van der Heijden over het overlijden van zijn zoon. Porgy Franssen en Jacqueline Blom maken de pijn van de ouders voelbaar.

Daar staan ze, man en vrouw, vervreemd van elkaar en van zichzelf. Hun enige zoon Tonio werd door een noodlottig auto-ongeluk op 21-jarige leeftijd uit het leven gerukt. Het is een open zenuw. Ze willen elkaar vasthouden, maar het lukt ze niet.

In de theaterbewerking van A. F. Th. van der Heijdens gelijknamige, autobiografische roman proberen twee mensen overeind te blijven in een wereld waarin verdriet hen voortdurend uit evenwicht brengt. In een sobere theatersetting onderzoeken ze hoe ze om kunnen gaan met het feit dat een diepgewortelde pijn voor altijd onderdeel van hun leven zal zijn.

lees de volledige recensie op nrc.nl