Muziektheater
Sisi Boy door Groots en Meeslepend, Steef de Jong. Gezien: 31/1, Toneelschuur (Haarlem). Tournee t/m 2/5. Inl: grootsenmeeslepend.nl


Het is haast onmogelijk om je niet in te laten pakken door de innemende, humoristische performance van Steef de Jong. Tegelijkertijd bestaat ‘Sisi Boy’ uit wel erg veel gebabbel.

Als kind trok hij graag zijn moeders trouwjurk aan. Hij fantaseerde dat hij ‘Sisi’ was, de keizerin van Oostenrijk die hij eigenlijk alleen kende van de vertolking van Romy Schneider. Ook droomde hij ervan om in een tekening te springen. Inmiddels kan hij dat trouwens: dat is een van de voordelen van kunstenaar zijn.

Steef de Jong is opgeleid als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie, maar is zich vervolgens met zijn stichting Groots en Meeslepend (samen met regisseur Ina Veen) gaan richten op theater. Hij maakte al snel naam met zijn inventieve uitvouwdecors en zijn voorliefde voor frisse, eigentijdse (eenmans)operettes.

lees de hele recensie op nrc.nl