Jeugdtheater
Kanonnenvoer
 (8+) van Benny Lindelauf. Door: Het Laagland. Gezien: 2/2, De Domijnen, Sittard. Tournee t/m 17/5. Inl: hetlaagland.nl


Benny Lindelauf baseerde de voorstelling ‘Kanonnenvoer’ op zijn jeugdroman ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’. Met een ritmisch opzwepend geluidsdecor maakt Het Laagland het oorlogsgeweld op knappe wijze invoelbaar.

Er is in het leger maar één iemand voor wie oorlog echt fijn is: de kok. „Want waar oorlog is, moeten soldaten gevoerd worden.” Tortot is een van de trouwste koks die er zijn. Hij dient namelijk altijd hetzelfde leger; namelijk dat wat wint. Een moraal heb je tenslotte niet nodig om te koken. En dus loopt hij, zodra de voorstelling begonnen is, vrijwel meteen over naar de vijand, waar de kaarten net wat beter geschud lijken.

lees de volledige recensie op nrc.nl