Acteur Justus van Dillen houdt van theater met grote thema’s, ingewikkelde personages en moeilijke taal. De komende maanden is hij te zien in de theatermonoloog ‘Judas’ van Theatergroep Suburbia.

Je hebt toneelspelers die grossieren in grote gebaren en heftige emoties, en daarmee diepe gevoelens invoelbaar maken. Maar je hebt ook acteurs die uitblinken in subtiel, intelligent spel, en daarmee de toeschouwer onverwacht aan zichzelf laten twijfelen. Zo’n laatste is Justus van Dillen (1985). Hij heeft iets prettig onnadrukkelijks in zijn spel, waardoor hij zijn publiek subtiel weet te verleiden. Hij is op zijn sterkst als hij dicht op de huid van de toeschouwers speelt en hen rechtstreeks aanspreekt.

lees het volledige interview op nrc.nl

lees hier de recensie van ‘Judas’ van Theatergroep Suburbia die in 2015 verscheen in Het Parool