Theater
Cocktails door Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Gezien: 22/2, Stadsschouwburg, Haarlem. Tournee t/m 16/5. Inl: hummelinckstuurman.nl


In het eendimensionale ‘Cocktails’ worden de personages gereduceerd tot een stelletje brallende alfamannen die uitsluitend op hun gemak zijn in vermoeiend gepoch over zuipen en carrière.

Door een uit de hand gelopen surfwedstrijdje met zijn vriend Bruno, raakt ex-topsporter Freddy op de vooravond van zijn veertigste verjaardag invalide. Zijn vrienden besluiten vervolgens een stichting op te richten die zich inzet voor mensen in een rolstoel.

Helaas is de vriendschap die in Cocktails vervolgens onderzocht wordt, dermate ongeloofwaardig en oninteressant, dat de voorstelling per definitie tot mislukken gedoemd is. Dat ligt vooral aan de eendimensionale toneeltekst van Philip Walkate. Hij reduceert zijn personages tot een stelletje brallende alfamannen, die uitsluitend op hun gemak zijn in vermoeiend gepoch over zuipen en carrière. Mentholsigaretten zijn ‘voor nichten’, vrouwen staan synoniem voor oponthoud en gezeur.

lees de volledige recensie op nrc.nl