Theater
Agatha van Marguerite Duras. Door: Matzer Theaterproducties. Gezien: 6/3, Verkadefabriek, Den Bosch. Tournee: t/m 24/4. Inl: matzer.org


In ‘Agatha’ blikken een broer en zus terug op een verleden dat in het teken stond van onderlinge hartstocht. Tussen Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting is altijd tegelijkertijd een afstand én een innige verbondenheid.

In het toneelstuk Agatha (1981) van Marguerite Duras worstelen twee personages met een onmogelijk einde. Broer en zus, inmiddels volwassen, blikken terug op een verleden dat in het teken stond van onderlinge hartstocht. Nu wil zij hem ontmoeten om afscheid van hem te nemen, maar ook om zich zeker te stellen van zijn onstilbare verlangen naar haar.

Om een afgebakend vierkant van nat zand, dat refereert aan warme jeugdherinneringen aan het strand, zijn grote betonnen muren opgetrokken. Volledig aan het zicht onttrokken, krijgt hun liefde kans zich te manifesteren.

lees de volledige recensie op nrc.nl