Theater
De aanzegster van Ilja Leonard Pfeijffer. Door: Zuidpool (regie: Jorgen Cassier). Gezien: 11/3, De Brakke Grond, Amsterdam. Tournee t/m 28/5. Inl: zuidpool.be

Ilja Leonard Pfeijffer baseerde zijn toneeltekst op het #metoo-verhaal van actrice Asia Argento. Het even breekbare als manipulatieve spel van Sofie Decleir is een theaterstudie op zich waard.

In De aanzegster beschuldigt filmactrice Arminia Lulu (Sofie Decleir) haar voormalig filmproducent van seksueel misbruik. Dat blijkt het startschot van een brede maatschappelijke beweging tegen machtsmisbruik.

Ilja Leonard Pfeijffer baseerde zijn toneeltekst op het verhaal van Asia Argento, die in oktober 2017 met haar beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein als een van de aanjagers van de #metoo-beweging wordt beschouwd, maar later zelf ook werd beschuldigd van seksuele intimidatie.

lees de volledige recensie op nrc.nl