Donderdag om 20.15 uur zou in het Zaantheater ‘Dangerous Liaisons’ spelen. Dat gaat niet door. Hoeveel mensen houden zich eigenlijk bezig met één uitvoering? Bijvoorbeeld deze?

Het Zaantheater in Zaandam heeft twee zalen, één voor 880 bezoekers en één voor 230. In de grote zaal hadden bezoekers deze donderdagavond kunnen kijken naar Dangerous Liaisons, een toneelstuk over list, bedrog en wraak met in de hoofdrol Tjitske Reidinga en Mark Rietman. NRC gaf de voorstelling vier ballen.

De voorstelling gaat niet door, zoals alle theatervoorstellingen nu niet doorgaan. Was de voorstelling wel doorgegaan, of had je vanavond ergens anders een andere voorstelling bezocht, dan had je dat gewoon gevonden. Want zo gaat het: je bestelt een kaartje, gaat naar het theater en hebt een leuke avond.

Maar hoe gewoon is zo’n voorstelling eigenlijk? Hoeveel mensen werken eraan mee? En wat doen ze dan?

lees het volledige artikel op nrc.nl