Door de coronamaatregelen zijn er voor veel projecten van Theater Na de Dam alternatieve vormen bedacht. Jongeren gaven aan door deze crisis ineens beter te begrijpen wat het is om niet vrij te zijn.

‘Juist in tijden van crisis kunnen tradities houvast geven”, zegt Jaïr Stranders, artistiek leider van Theater Na de Dam. Tijdens de jaarlijkse manifestatie op de avond van de Nationale Dodenherdenking reflecteren theatermakers en jongeren door het hele land op de Tweede Wereldoorlog.

Door de coronamaatregelen kan Theater Na de Dam maandag in reguliere vorm niet doorgaan, maar voor een flink aantal projecten is inmiddels een alternatieve vorm gevonden. Stranders. „Tegen de klippen op zoeken de theatermakers nu naar manieren om hun verhalen alsnog naar een publiek te brengen, om op die manier samen betekenis aan het ritueel te geven.”

lees het volledige artikel op nrc.nl