Pieter Kramer vertrekt per direct bij Theater Rotterdam. De regisseur van de succesvolle familievoorstellingen bij het gezelschap spreekt van een ‘vertrouwensbreuk’.

Regisseur Pieter Kramer vertrekt per direct bij Theater Rotterdam. Kramer, die bij het gezelschap verantwoordelijk was voor de succesvolle familievoorstellingen zoals Lang en GelukkigSnorro en onlangs Repelsteeltje en de blinde prinses, spreekt van ‘een vertrouwensbreuk’. Zijn nieuwe familievoorstelling Wolfgang het wonderjong en de daaropvolgende vier geplande familievoorstellingen zal hij niet bij het Rotterdamse stadsgezelschap gaan maken. Kramer was vanaf 2004 verbonden aan het Ro Theater, dat later met onder andere de Rotterdamse Schouwburg fuseerde tot Theater Rotterdam.

De breuk is een direct gevolg van het besluit van Theater Rotterdam om Wolfgang het wonderjong ten minste twee jaar uit te stellen. De productie zou aanvankelijk in december dit jaar in première gaan maar dat kan door de coronamaatregelen voorlopig niet. Kramer had gehoopt dat de voorstelling een jaar zou worden uitgesteld, maar dat was voor Theater Rotterdam uiteindelijk geen optie. Algemeen directeur Walter Ligthart: „Dat is met alle onzekerheden van nu een te groot risico. Niet alleen financieel, maar vooral ook omdat de familievoorstelling ook een groot publiek verdient.”

lees het volledige artikel op nrc.nl