Theater
Wie heeft mijn vader vermoord van Édouard Louis door Internationaal Theater Amsterdam. Gezien: 1/6, Internationaal Theater Amsterdam. Te zien t/m 23/8. Inl: ita.nl


Voor dertig toeschouwers ging maandag de monoloog ‘Wie heeft mijn vader vermoord’ in première, naar het boek van Édouard Louis. Hans Kesting speelt zijn personage trefzeker, kwetsbaar en gekweld.

Als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat het een keuze van de scenograaf is: de voortdurend zichtbare afstand tussen de dertig toeschouwers in de zaal – samen maar toch van elkaar losgezongen – resoneert treffend met de jeugd van het personage, die ook stelselmatig met de afstand tot zijn gezin werd geconfronteerd.

Maandagmiddag ging in de Rabozaal van het Internationaal Theater Amsterdam de wegens de coronacrisis uitgestelde monoloog Wie heeft mijn vader vermoord in première. In zijn gelijknamige, autobiografische boek verknoopt Édouard Louis zijn moeizame, ambigue relatie met zijn vader met een scherpe kritiek op de recente Franse politiek.

lees de volledige recensie op nrc.nl