‘Drive through’-theater
Brandstof Door Karavaan Festival. Gezien: 4/6, De Drukkerij, Alkmaar. Te zien t/m 14/6. Inl: karavaan.nl


De ‘drive through’-performance ‘Brandstof’ grossiert in imponerende beelden en poëtische taal, maar de afzonderlijke scènes verbinden zich niet tot een betekenisvol geheel.

Normaliter denderen we in onze auto’s gedachteloos langs ontmoetingen en afscheid, leven en dood. Onopgemerkt gaan er om ons heen auto’s te water en branden er huizen af, laaien er meerdere liefdes op, die worden bezongen en vervolgens weer uitdoven. Maar corona dwong ons even tot stilstand.

Die ‘parkeerstand’ is het uitgangspunt van Brandstof, een theatrale ‘drive through’-performance tijdens het verder afgelaste Karavaan Festival. In je eigen auto rij je door een leegstaande krantendrukkerij in Alkmaar. Op vijf momenten hou je halt voor een scène van ongeveer tien minuten, die een jonge theatermaker daar voor een publiek van maximaal zes auto’s speelt. Na elke performance rij je verder naar de volgende ruimte, zodat je plaatsmaakt voor de volgende rits auto’s.

lees de volledige recensie op nrc.nl