,,Volkomen flauwekul,” vindt theatermaker Tom de Ket de anderhalve meter afstand die we tijdens dit interview in acht nemen. „Maar ik doe het omdat ik een sociaal dier ben en niet graag iemand voor het hoofd stoot.”

Ruim anderhalve meter naast hem zit George van Houts, met wie hij sinds 2012 het creatieve brein vormt achter de succesvolle theaterreeks De Verleiders – waarvan inmiddels zeven delen zijn gemaakt. Eigenlijk waren ze van plan om voor aankomende herfst een vervolg te maken op het eerdere deel De Verleiders: door de bank genomen (2014), over de misstanden in het bankwezen en het geldstelsel. Maar toen kwam corona. Ze pasten hun plannen aan en schreven de oorspronkelijke tekst om tot De Verleiders: Pandepaniek, over de in hun ogen buitenproportionele angst voor corona in de samenleving. De Ket: „Ik maak mijn hele leven al theater over de absurditeit van het bestaan, maar dit is absurditeit in optima forma.”

lees het hele interview op nrc.nl