Lichtinstallatie
Spectrum van Schweigman&. Gezien: 6/8, Afzender Boulevard, Brabanthallen (Den Bosch). Aldaar t/m 16/8. Inl: schweigman.org


In de theatrale lichtinstallatie ‘Spectrum’ dompelt Boukje Schweigman de toeschouwer onder in verschillende kleuren. De intense kleursensaties zetten aan tot uiteenlopende associaties.

In Spectrum word je meteen tot overgave gedwongen: omgeven door overweldigende duisternis wordt de grond onder je voeten langzaam weggetrokken. Het voelt alsof je valt, maar dan in een uiterst uitgesponnen sequentie.

Spectrum is, na Blaas en Curve, het sluitstuk van een drieluik over de witte ruimte, waar theatermaker Boukje Schweigman en vormgever Cocky Eek sinds 2013 aan werkten. Het is een werk zonder performers: de toeschouwers – steeds maximaal veertien – komen op hun rug in een cirkel te liggen, de blikken gericht op het plafond.

lees de volledige recensie op nrc.nl