Theater
De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch door Theater Ins Blau Producties (regie Gerardjan Rijnders). Gezien: 19/9, Theater Ins Blau (Leiden). Tournee t/m 15/4. Inl: dewonderbaarlijkewereldvanboudewijnbuch.nl


In deze solovoorstelling blikt Boudewijn Büch terug op zijn leven vol verzinsels. Dick van den Toorn speelt hem sober en ontwapenend.

Eén ding is zeker, het is onmogelijk dat iemand zeventien jaar na zijn dood ineens voor je neus staat. Zoals het personage op de speelvloer treffend zegt: „Iemand die al jaren dood is, zegt niet dat hij al jaren dood is.”

Maar in het theater is natuurlijk alles mogelijk – en daarmee is meteen een parallel gelegd met schrijver en televisiepresentator Boudewijn Büch (1948-2002), die zijn fantasieën ook graag en gretig als feiten presenteerde.

lees de volledige recensie op nrc.nl