Theater online
Alice in Wonderland van Internationaal Theater Amsterdam i.s.m. Het Parool. Dagelijks nieuwe afleveringen: ita.nl/alice


In een online estafette-vertelling vertellen acteurs van ITA en gastacteurs beurtelings een stuk van ‘Alice in Wonderland’. Wat kunnen we van Alice leren om de chaos van nu te omarmen?

Het ziet er onwerkelijk uit. De ‘Rotonde’, de foyer van Amsterdamse stadsschouwburg die nu in verband met de coronamaatregelen gesloten is, doet zonder het gebruikelijke rumoer van bezoekers unheimisch aan.

De komende weken is dit het decor van een nieuwe dagelijkse estafettevertelling van Internationaal Theater Amsterdam. Acteurs van het ensemble en wisselende gastacteurs – onder andere Nasrdin Dchar, Pierre Bokma en Wende Sneijders – nemen daar om beurten een stuk uit Alice in Wonderland (1865) van Lewis Carroll voor hun rekening. Kunnen we Alice’s onbevangen verwondering aangrijpen voor meer grip of berusting in deze turbulente tijd? Kunnen we van haar leren om de chaos en verwarring te omarmen en zodoende weer veilig – wie weet zelfs wijzer – uit deze onwerkelijke rabbit hole te ontsnappen?

Tot en met 23 december verschijnt elke middag om vijf uur een nieuwe aflevering van circa zes minuten online. Actrice Halina Reijn beet vorige week het spits af. Na een speelse buiging neemt ze plaats op de roodbruine leren bank, werpt een weelderige blik richting de kijker en begint met zichtbaar plezier te vertellen. Af en toe gluurt ze verlekkerd naar de schaal bonbons die voor haar staat.

lees de volledige recensie op nrc.nl