Theater
A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue van Caro Derkx, Frascati Producties. Gezien: 9/12, Frascati, Amsterdam. Aldaar t/m 12/12. Inl: frascatiproducties.nl


In een sober geënsceneerde, zeer trefzekere voorstelling toont Caro Derkx hoe fictie een voedingsbodem kan zijn voor een meer betekenisvolle waarheid.

Draagt fictie bij aan het vertroebelen van de waarheid of stelt het je blik juist scherp? Theatermaker Caro Derkx creëert mistgordijn na mistgordijn, met als resultaat een verrassend heldere voorstelling.

A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue is Derkx’ debuut bij Frascati Producties. Net als in haar veelbelovende afstudeervoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton – die ze in 2019 maakte aan de Toneelacademie Maastricht – is dit werk opgebouwd rondom een reeks (fictieve) ontmoetingen tussen haarzelf en een grote denker. In dit geval is die grote denker overigens ook fictief: Derkx construeerde een zeer gedetailleerde biografie van een rusteloze schrijver, en werpt zichzelf vervolgens op als diens biograaf.

lees verder op nrc.nl