Theater
Adem van Nasrdin Dchar / ITAlive. Gezien: 12/12, gelivestreamd vanuit Internationaal Theater Amsterdam. Theatertournee t/m 28/3. Inl: nasrdinspeelt.nl


In ‘Adem’ blikt Nasrdin Dchar terug op 2020. De voorstelling, die zaterdag werd gelivestreamd vanuit een lege Amsterdamse schouwburg, is kwetsbaarder dan zijn voorgangers.

In de zeer persoonlijke theatersolo Adem blikt Nasrdin Dchar drie keer terug op het afgelopen jaar. In drie scènes, die zich steeds afspelen op oudejaarsavond 2020 tussen tien voor twaalf en twaalf, richt Dchar zijn blik gaandeweg van binnen naar buiten.

Adem is de eerste online-première van ITAlive, het livestreamplatform van Internationaal Theater Amsterdam. Dchar speelde de voorstelling zaterdagavond in een lege schouwburg voor ruim tweeduizend online kijkers. De voorstelling is volgend jaar (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) in theaters door het land te zien.

lees verder op nrc.nl