Zijn rol in ‘Weg met Eddy Bellegueule’ leverde Jesse Mensah een Louis d’Or-nominatie op. Niet veel later vroeg Ivo van Hove hem bij het vaste ensemble van ITA.

Jesse Mensah moest begin december zijn toekomstplannen ineens behoorlijk bijstellen. Ivo van Hove, artistiek leider van Internationaal Theater Amsterdam, vroeg of hij tot het vaste ensemble van het gezelschap wilde toetreden. Mensah: „Ik moet nog een beetje aan het idee wennen.”

En het was al zo’n veelbewogen jaar geweest. Mensah speelde in dé theaterhit van 2020: Weg met Eddy Bellegueule. Samen met zijn drie medespelers werd hij daarvoor genomineerd voor een Louis d’Or, de belangrijkste theaterprijs voor acteurs. De uitreiking daarvan vindt in september plaats.

Jesse Mensah (1993) heeft zijn wortels in de dans. Hij begon op zijn negende aan de Nationale Balletacademie, volgde vervolgens lessen bij Dansacademie Lucia Marthas en studeerde daarna aan een musical-dansopleiding. Daar zag hij voor het eerst een voorstelling van de toneelschool. „Op dat moment klikte er iets. Bij dans werd er fysiek veel van me gevraagd, maar ik miste een mentale uitdaging.”

lees verder op nrc.nl