Het Fonds Podiumkunsten geeft subsidie aan ruim 900 producties die vanwege corona niet doorgingen.

Voor ruim 900 producties die door corona niet of slechts gedeeltelijk konden plaatsvinden, stelt het Fonds Podiumkunsten subsidie beschikbaar. Het gaat om een speciaal in het leven geroepen regeling voor ongesubsidieerde producenten in de sectoren theater en popmuziek die het afgelopen half jaar hun inkomsten (deels) zagen opdrogen. Het fonds hoopt met deze compensatie bij die instellingen ruimte te creëren om opnieuw te investeren in producties en zo de podiumkunsten vitaal te houden.

De subsidie is zowel verleend aan grote producenten en impresariaten op het gebied van theater, musical, entertainment en popmuziek (o.a. Stage Entertainment, Soldaat van Oranje – De Musical, Mojo Concerts en Friendly Fire) als aan kleine zelfstandige instellingen (o.a. theatermaker Daphne Gakes). Ook bands als Chef’Special, De Jeugd van Tegenwoordig en Van Dik Hout hebben van de regeling gebruikgemaakt. In totaal heeft het fonds aanvragen van 251 instellingen gehonoreerd.

lees verder op nrc.nl