Theaterfilm
Alles naar de hemel van Feikes Huis, tg Winterberg. Regie: Silvia Andringa, Rob Vriens). 24 t/m 26 april, via theaterbellevue.nl.

In ‘Alles naar de hemel’ moet een jong koppel beslissen of ze hun zwangerschap moeten afbreken, nadat een onoverkomelijke afwijking bij het ongeboren kind is vastgesteld. Ondanks de zware thematiek bezit de voorstelling ook lichtheid.

Een jong koppel staat voor een onmogelijke keuze: laten ze hun ongeboren kind, bij wie een onoverkomelijke afwijking is aangetroffen, geboren worden of breken ze de zwangerschap voortijdig af? Kiezen ze voor leven of dood?

De theaterfilm Alles naar de hemel is gebaseerd op autobiografische ervaringen van theatermaker Marlyn Coetsier. Samen met acteur Lennart Monaster speelt ze het jonge stel, dat aanvankelijk vol blijde spanning kennisneemt van de zwangerschap maar al snel geconfronteerd wordt met het feit dat hun kind een ernstige afwijking heeft. Terwijl ze heen en weer worden geslingerd tussen ziekenhuisbezoeken, goedbedoelde adviezen, (zelf)verwijten en liefde, worden ze gedwongen een keuze te maken die ze niet kunnen maken.

Alles naar de hemel is voor een groot deel opgetrokken uit klei, latex en plakband: van de spermacellen waar het verhaal mee begint, tot de kleine pop met het rode mutsje, die het ongeboren kind verbeeldt.

lees verder op nrc.nl